Praktikantdage, læringsplaner og studieture2020-04-20T21:34:20+00:00

Praktikantdage, læringsplaner og studieture

Vi udfordrer vores praktikanter, og du vil hurtigt blive taget alvorligt som en vigtig del af redaktionen. Det er samtidig vigtigt for os at give dig de optimale muligheder for at udvikle dig som journalist.

En gang hver måned er der praktikantdag, som I i høj grad selv er med til at planlægge. Her giver vi blandt andet også fælles feedback, taler om hvordan I har det, og hvordan jeres praktik forløber.

Praktikantdagen giver mulighed for at tage et spændende og lærerigt afbræk fra dagligdagen, og typisk besøger praktikanterne andre journalister, kommunikatører, fotografer og pressemedarbejdere på andre mediearbejdspladser.

Du kommer også på studietur til udlandet, og det er praktikanterne selv, der vælger, hvor turen går hen.

Et praktikforløb på Ritzau starter med tre introdage, hvor Ritzaus praktikantvejledere vil introducere dig til huset og de andre praktikanter, kolleger og chefer.

I løbet af de første dage bruger vi også tid på at tale om dine forventninger til praktikforløbet, og sammen med praktikantvejlederne udarbejder du det første udkast til din individuelle læringsplan.

På hver redaktion får du tildelt en praktikantansvarlig, som sørger for at give dig løbende feedback og sparring.

Sammen opdaterer I løbende din læringsplan, og på hver redaktion vil du også få en grundig start-, midtvejs- og slutevaluering. Vi har hele vejen igennem dit forløb fokus på din læring og udvikling.

  • Ritzaus Bureau har en lang række forskellige ansatte – herunder både journalister, fotografer og grafikere
  • I alt er der knap 200 medarbejdere på Ritzau, der har kontor midt i København.
  • Derudover har Ritzau en redaktion med seks journalister, der leverer nyheder om natten fra Sydney.
  • Ritzau leverer nyheder til store landsdækkende medier som DR, TV2, Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken samt til hele landets lokalaviser.