Sådan arbejder Se og Hør

  • Sådan abejder Se og Hør

Glem alt om pressemeddelelsen, hvis du vil igennem med dit budskab til Se og Hør – hæng dig hellere op på en kendis.

Det handler ikke overraskende om kendisfaktoren, hvis du drømmer om at slippe igennem med dine budskaber til de glitrede sider i landets ugeblade.

– Vores bærende nyhedskriterier er, at det skal handle om kendte mennesker, og så skal det være aktuelt. Det skal være noget, der er oppe i folks bevidsthed, typisk i forbindelse med en tv-udsendelse som ”X Factor” eller ”Badehotellet”, forklarer redaktionschef på Se og Hør Morten V. Poulsen.

Det nytter ikke noget at henvende dig som virksomhed eller organisation med en pressemeddelelse til Se og Hør. Den springer ugebladet op og falder ned på.

De vil dog gerne hjælpe med at markedsføre eksempelvis tv-programmer, film og teaterstykker, men det sker altid som del af en aftale.

– Den underforståede deal er, at vi nok skal skrive om det her teaterstykke, hvis skuespilleren giver noget menneskeligt og personligt af sig selv den anden vej. Altså fortæller om, hvordan det går med kæresten eller babyen derhjemme. Så har du pludselig fået to sider i Se og Hør.

Frederik Fetterlein som pølsemand

En genvej til omtale af produkter i ugebladet kan være at koble kendte mennesker på. Det skete, da en gourmetpølsevogn fik kendissen Frederik Fetterlein til at sælge pølser på Strøget. Det var der gode billeder i, så Se og Hør dukkede op, og det gav omtale til pølsevognen.

– Så skriver vi både, hvad stedet hedder, og hvor det ligger.

Derudover samarbejder Se og Hør med en organisation som Kræftens Bekæmpelse omkring Knæk Cancer-indsamlingen. Igen er det kendis-faktoren, der spiller ind.

– Kræftens Bekæmpelse har kendte ambassadører, som de sætter os sammen med. Det skaber maksimal opmærksomhed for dem, og på den måde kan vi hjælpe med at skaffe penge til Knæk Cancer, siger Morten V. Poulsen.

Se og Hør havde et ugentligt læsertal på 353.000 i begyndelsen af 2018.

Foto: /Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

– Kom på gaden første gang i 1940. Frem til 1953 var navnet på ugebladet Det ny Radioblad.

– Kalder sig selv for ‘Danmarks suveræne sladderblad, der går til kanten i jagten på afslørende nyt om de kendte og de kongelige’.

– Største konkurrenter på ugebladsmarkedet er Her & Nu og Billed-Bladet.

– Blev i 1990’erne solgt i omkring 350.000 eksemplarer om ugen og havde et læsertal på 1.087.000 (september 1994).

– Udkommer også i Norge og Sverige.

Modtag guides og artikler om kommunikation og medier

Tilmeld mig nyhedsbrev
Af |2019-08-14T10:07:47+00:0022-05-2018|